Vilka tygblöjor är bäst?

Vi är alla olika, både föräldrar och barn. Därför går det inte att ge något entydigt svar på vilka blöjor som är bäst. Jag kan dock redogöra för vilka jag tycker funkar bäst, av de jag använt hittills.

Än så länge är vår dotter ganska liten (yngre än 9 månader), och det är framför allt två typer av blöjor som jag tycker har fungerat bra hittills: Imse Vimse onesize-blöjor, och samma märkes prefolds med överbyxor i polyeurutan. De är lätta att tvätta och hålla någorlunda rena, samtidigt som de torkar relativt snabbt. Det gäller framför allt prefolds och överbyxor. One size-modellen ska också gå att använda ända tills barnet slutar med blöjor. Med tanke på att engångsblöjorna blir dyrare ju äldre barnet blir innebär det också att den ekonomiska besparingen blir större. Men där är inte jag än.

Om ni frågar min sambo skulle hon nog också säga Imse Vimse, men en annan modell. Deras all in one-blöjor är nog den typ av tygblöjor som påminner mest om vanliga blöjor, så är man van vid engångs är de troligen ett bättre val. Jag tycker att det är svårare att få rena, och att det tar väldigt lång tid för dem att torka.